martes, 25 de marzo de 2014

I JORNADES DEL AERÒDROM VILATORTA


Des de Meteovilatorta, entitat de Sant Julià de Vilatorta i dedicada a promoure activitats científiques i culturals, ens plau convidar-vos a les I Jornades de l’Aeròdrom de Vilatorta.
Situat a la comarca d’Osona, entre els municipis de Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes i Santa Eugènia de Berga, l’Aeròdrom de Vilatorta neix el juny del 1938 i esdevé un testimoni privilegiat dels esforços del govern republicà per crear una xarxa d’estructures de defensa prou sòlida com per contrarestar els atacs franquistes que, a partir del 1937, castiguen amb duresa els principals nuclis de població civil catalans. Amb l’objectiu de facilitar el muntatge de petits caça-bombarders, l’Aeròdrom de Vilatorta entra en funcionament com una estructura de guerra clau per intentar frenar l’última ofensiva de les tropes nacionals sobre Catalunya.
Actualment, les restes de l'antic Aeròdrom de Vilatorta formen part d’una ruta perfectament senyalitzada, amb un total de 13 refugis escampats per tot el perímetre del camp i esdevenint una ruta d’allò més recomanable per entendre el desenvolupament de la Guerra Civil.
Amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre patrimoni històric, a més de fomentar la reconciliació amb un passat oblidat, Meteovilatorta impulsa la primera edició de les Jornades de l’Aeròdrom de Vilatorta, en el marc de les quals s’ofereix un programa d’actes dedicat a ampliar coneixements històrics i buscar llaços de complicitat amb el nostre passat més recent, tot gaudint d’un entorn natural privilegiat.
I JORNADAS DEL AERÒDROMO VILATORTA



Meteovilatorta, entidad de Sant Julià de Vilatorta (Barcelona) y dedicada a promover actividades científicas y culturales, les invita a las I Jornades de l'Aeròdrom  Vilatorta.
Situado en la comarca de Osona, entre los municipios de Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes y Santa Eugenia de Berga, el Aeròdrom  Vilatorta nace en junio de 1938 y se convierte en un testigo privilegiado de los esfuerzos del gobierno republicano para crear una red de estructuras de defensa lo suficientemente sólida como para contrarrestar los ataques franquistas que, a partir de 1937, castigan con dureza a los principales núcleos de la población civil catalana. Con el objetivo de facilitar el montaje de pequeños cazabombarderos, el Aeròdrom de Vilatorta entra en funcionamiento como una estructura de guerra clave para intentar frenar la última ofensiva de las tropas nacionales sobre Cataluña.
Actualmente, los restos del antiguo Aeròdrom de Vilatorta forman parte de una ruta perfectamente señalizada, con un total de 13 refugios repartidos por todo el perímetro del campo y convirtiéndose en una ruta de lo más recomendable para entender el desarrollo de la Guerra Civil. 
Con el objetivo de dar a conocer nuestro patrimonio histórico, además de fomentar la reconciliación con un pasado olvidado, Meteovilatorta impulsa la primera edición de las jornadas del Aeròdrom de Vilatorta, en el marco de las cuales se ofrece un programa de actos dedicado a ampliar conocimientos históricos  buscando lazos de complicidad con nuestro pasado más reciente al mismo tiempo que se ofrece la posibilidad de disfrutar de un entorno natural privilegiado .









 Visita del TN de TV3 al Aeròdrom Vilatorta amb els nens de l'escola Bellpuig

L'Aeròdrom Vilatorta al Espai Terra de TV3



No hay comentarios:

Publicar un comentario